Napisah & Firhan punye keje

Monday, December 22, 2008 Liyana Hanim 4 Comments

I was tagged by both of them but I'll do Napz'z 1st since her's long overdue....

TAGGED BY NAPISAH

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
- bak kate napisah,non-living ke?kalau non-living..mestila kereta saya,tv+dvd player sy,ic + driver's license,SEMUA buku2 sy(300+ semuanya) & semua kasut2 sy..hehe.

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
- In-Style US Dec=rm17.90

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
- Umah mama or nenek adalah logik tp berangan nk wat kat The Datai..eheh2

4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
- hingga ke anak cucu & akhir hayat..hahaha..

5. Adakah anda dilamun cinta?
- insyallah cinta itu akan dtg dlm hidup sy dlm mase terdekat..amin..:)

6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?
- kenny rogers

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
- almost moon by alice sebold--sy ade sume buku die!!

8. Apakah nama penuh kamu?
- same mcm napz..rahsia la!

9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
- dengan mama sy yg sgt2 penyabar sbb sy nih kadang2 mengada,cpat naik angin & bak kate mama,kene relaks(perkataan yg sgt bahaya==RELAKS===mcm dlm cerite Cashmere Mafia,ala2 watak Lucy Liu berkata "Hey watch it" bile tunang die soh "Relax").

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
- Marina Mahathir.Nama die sama dgn mama,mama jugak yg buat sy kagum dgn dia sbb masa sy sekolah rendah,mama beli buku Liberal Doses die & sy jdkan die idola sbb die sgt 'outspoken',bijak,& berani menyatakan pendapat walaupun waktu itu ayah die Perdana Menteri.Sbb die lah sy jadikan AIDS/HIV sebagai topik public speaking time form 4!

11.Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu?
-mereka tahu siapa mereka!!!xsbr nk jumpe balik...huhu

12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
-tidak..hehe.

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?
- Italy!!!

14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.
- napz:die sgt taat pd agama,sentiasa menasihati sy agar menjd insan yg baik(i'm thankful for that!),sgt rpt dgn ahli keluarga,suka pizza& terer gile bhs jepun!

** tiada soalan nombor 15 **

16. 8 perkara yang amat saya gilai.
- aiyooo..ape eks???masak,shopping,baca buku,menulis,tgk tv,duduk rumah,lagu yg org jrg dgr& berfikir berjam2...hahaha.

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
-bg karang(kat adik sy..haha..mmg ganaz tp xseganaz hanna!!),ya allah!,malaslah..,nk pegi,ape2 je lah,hah?,giler la,yupzz,&laen2 xingat!!!

18.
8 buah buku yang paling terbaru dibaca.
-remember me,the almost moon,how to make an american quilt(fiksyen tau,bukan cara2 nk mengait),moll flanders,3 cups of tea,northanger abbey,man & boy,the rice mothers.

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali.
- nih sst sbb byk sgt!!!!byk2222 sgt...

20. 8 perkara yang saya pelajari tahun lalu.
- mcm kate napz jugak...muahaha...


TAGGED BY FIRHAN
The last person to tag you is?


Khairul Firhan(sorry if slh eja!)

What relationship do you have with him/her?

My friend/colleague.Taking the same course--B.Ed(Hons) TESL.

Your 5 impressions towards him/her?

1. have lots of ideas
2. have interest in politics
3. talkative
4. friendly
5. energetic

The most memorable thing he/she had done for you?

always invite to his house for raya/wedding even when he was living in kajang & up until he move to klang..But I haven't gone yet cos' it always clashes with other things..

If he/she becomes your lover, you will...

-he's just a friend!-

If he/she becomes your enemy, you will...

be sad..haha

If he/she becomes your lover, he/she has to improve on...

i have no idea!

If he/she becomes your enemy, the reason is...

we fought about our diff political views...muahaha

How do you think the people around you will feel about you?

i've no idea!but i think that's the mentality of some,cos' ppl seem to really care what others think about them..NOT ME or most of my close friends!

The character for yourself is?

hah???

The most ideal person you want to be is?

gosh..i've no idea

For the person who cares and likes you, say something about them.

You are the coolest!!!

Ten people to tag.

If you guys don't want to do it,it's okay!No force here..haha.

1 Napisah
2 Hana
3 Azzam
4 Nina Alyssa
5 Wawa
6 Moja
7 Irma
8 Temi
9 Zizi
10 Acad

Who is no.2 having a relationship with?

I don't know..sape ye hana??huhu

Is no.3 a male or female?

Male.

If no.7 and no.10 were to be together, would it be a good thing?

I've no idea!

How about no.5 and no.8?

That won't happen..hehe.

What is no.1 studying?

TESL.

When was the last time you had a chat with them?

Everybody=a long time ago!

Is no.4 single?

Nope.She's happily committed & devoted..^_^

Say something about no.2.

She's one of my senior & she's so nice!

4 comments:

wA said...

Erm, is the wawa u mention me?

*tanak perasan*

gila banyak buku ko baca!

LIYANA said...

ye la wa...sapa lg???

i do read a lot of books la!
2 boxes full of books i gave to moja for the book club but my bookshelf dh full balik cos beli buku2 baru this sem...

xtau nk ltk mane buku2 yg ade kat moja tuh nanti..huhu

wA said...

Recycle? Haha gila kejam. Kidding.

Well, aku dah reg kelas dah. Campur2, but no C at all. (:

Will do the tag later. For now, panggilan katil!

ZzzZZZzzz....

napisa-san said...

astaghfirullah..yana..ko ni cakap bukan2 eh pasal aku..em, nnt kalau aku ada hati dan perasaan, aku buat la ape yg ko tag aku tu..tak sempat la now..huhu tak sabar nak jumpe ko..nak dengar ko bebel (limited to time aku ada mood nak dengar je, k?) hehe